Vrouw, Tandarts, 30 jaar oktober 2018

We zijn Rick Lindhout ontzettend dankbaar voor zijn persoonlijke, doelgerichte en professionele aanpak. Daarnaast is hij ook erg vriendelijk en empathisch, waardoor wij ons op ons gemak voelden……

Deelnemer aan Leiderschapsprogramma. Wetenschapper, Hoogleraar

Ha Rick, een nieuwjaarsgroet van een oude cursist (of dat heette meer chique: een leergang: LUMC-key to leadership, jaargang 1 geloof ik). Het heeft me over de laatste jaren best verrast hoeveel inzicht mij dat programma heeft gebracht; ik refereer er best geregeld aan wanneer ik mijn omgeving anecdotisch coach. En dat terwijl ik eea nogal kritisch benaderde. Afijn, in het kader van je gedachten uitspreken: nogmaals hartelijk dank. Groet, Marcel (Tijsterman).

December 2019

” Eind 2018 kwam ik (man 50+) in de problemen door een combinatie van gedoe op het werk, en een ernstige diagnose bij mijn zus. Ik heb eerst vier maanden geprobeerd er zelf uit te komen (mijn natuurlijke oplossing), maar dat ging niet echt goed. Via Elestia ben ik uiteindelijk bij Rick Lindhout terecht gekomen. We hebben totaal zes gesprekken gehad, waarin Rick me heeft geholpen om na te denken over de situatie waarin ik was beland, en om de zaken op een rijtje te zetten. Hij ging niet mijn problemen voor mij oplossen, maar hij hielp me om zelf oplossingen te bedenken en besluiten te nemen die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat ik weer een stuk beter in mijn vel zit. Rick is een rustig persoon waarbij ik me op mijn gemak voelde, een belangrijke eigenschap als je vertrouwelijke persoonlijke zaken wilt bespreken. Ik kan hem van harte aanbevelen.”

Man, Wetenschapper, Afdelingshoofd UMC

Beste Rick,

Ik heb onze gesprekken als zeer prettig ervaren. De metaforen die jij gebruikte en je ervaring met eerdere overname trajecten binnen families hebben zeker geholpen.

Toen de situatie escaleerde, heb ik veel nagedacht over hoe ik het anders had kunnen doen. Nu denk ik dat eerder hulp van buiten inroepen de enige oplossing was geweest. Een onafhankelijk perspectief was niet alleen voor ons maar ook voor de omstanders erg nuttig.  

Het is een litteken wat zichtbaar is maar geen pijn meer doet. En daar hebben we er allemaal wel een paar van toch!

De rol die jij hebt gespeeld, zie ik als erg positief en kan ik iedereen die “vast” loopt, aanraden. Wellicht hebben we in de toekomst nog contact met elkaar maar ik hoop dat het dan over andere zaken gaat.

Met vriendelijke groet, Vrouw 31, Onderneemster