Vrouw, 40 Tandarts 2023

Rick, wat een aangename man is dat!
Bij mij ging altijd alles goed (zei ik), ik was altijd druk bezig met werken, kinderen en vrienden. 
Ik had niemand nodig om mee te praten vond ik.

Na mijn scheiding ben ik bij Rick gekomen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik kwam doen. Hij liet mij in mijn waarde en luisterde. Langzaam kwam ik tot de ontdekking dat het ook ok is om te zeggen als het even niet goed gaat. 
Hij leerde mij anders naar dingen kijken en gaf goede tools om alledaagse en soms ook ingewikkelde problemen op te lossen.
Tijdens deze gesprekken gaf hij ook vaak met voorbeelden uit zijn eigen leven aan hoe hij met dingen omging. Daar heb ik veel van geleerd!
De ongedwongen sfeer met een kop thee, zijn luisterende oor en niet zweverige kijk op de wereld hebben mij als persoon mij laten ontwikkelen.

Veel dank! Als ik ooit weer een keer klem kom te zitten bel ik je! 

Echtpaar, Projectleider en interimmanager 2022
Rick is in staat om de verbinding te leggen met twee individuen, en die weer uit te dagen en te helpen om onafhankelijk van elkaar naar hun relatie te kijken. Hij daagt je uit om eerst jezelf te vinden en daarna elkaar. Hij doet dat op een oprechte manier, maar daagt ook uit met prikkelende vragen die zorgen dat je nadenkt en je uitspreekt over wat je echt denkt.  Rick schroomt niet om daarbij ook voorbeelden op basis van zijn eigen ervaringen te geven, waardoor er een gevoel van gelijkwaardigheid ontstaat.

Hoogleraar Human Genetics Universiteit Leiden.
Ha Rick, een nieuwjaarsgroet van een oud cursist (of dat heette meer chique: een leergang: LUMC-key to leadership, jaargang 1 geloof ik). Het heeft me over de laatste jaren verrast hoeveel inzicht mij dat programma heeft gebracht; ik refereer er geregeld aan wanneer ik mijn omgeving anekdotisch coach. En dat terwijl ik eea nogal kritisch benaderde. Afijn, in het kader van je gedachten uitspreken: nogmaals hartelijk dank. Groet, Marcel Tijsterman.

Specialist Ouderengeneeskunde, Afdelingshoofd UMC 58 jaar 2021
“Rick was een aantal jaren mijn coach. Onze gesprekken gaven mij nieuwe inzichten waardoor ik als mens en als leidinggevende verder ben gegroeid. Veel aan gehad!”

Man, Medisch specialist NWZ, 44 jaar.
“Ik had niet gedacht dat je met zes gesprekken al zover kon komen.”

Man, afdelingshoofd, wetenschapper, 53 Amsterdam UMC
“Ik heb geprobeerd er zelf uit te komen maar dat lukte niet. We hebben zes gesprekken gehad, waarin Rick me heeft geholpen om na te denken over mijn situatie, de zaken op een rijtje te zetten. Zowel op mijn werk als privé. Hij loste niet mijn problemen voor mij op, hij hielp me om zelf oplossingen te bedenken. Ik beveel hem van harte aan.

Stel, 33 Tandarts en Zakenman
..Waren zowel mijn partner als ik positiever naar elkaar toe tijdens het laatste gezamenlijke gesprek. We zijn Rick dankbaar voor zijn persoonlijke, doelgerichte en professionele aanpak. Hij is erg vriendelijk en empathisch, waardoor wij ons op ons gemak voelden. Het afscheid van elkaar, mijn partner en ik, bleef pijnlijk en was toch liefdevol. Onze wensen in het leven lagen te ver uit elkaar.

Chirurg, 49
Het opleidingsprogramma dat de Baak onder leiding van Rick bood, is op veel terreinen life changing geweest. Zowel professioneel als persoonlijk.